Alicante, 24 de febrero de 2003

PRESENTACIÓ DE LA GRAMÀTICA DEL CATALÀ

Dimecres 26 de febrer de 2003, Presentació de la Gramàtica del català contemporani  a càrrec de Joan Solà Cortassa (director). 
· 12 hores, Universitat d’Alacant, sala d’actes de l’Aulari II
· 20 hores, FNAC Bulevard, Alacant

La Gramàtica del català contemporani (Ed. Empúries) és una obra de dimensions considerables: són més de tres mil pàgines repartides en tres volums dedicats a estudiar la fonètica i la fonologia, la morfologia i la sintaxi.

La Gramàtica ha estat dirigida per Joan Solà, catedràtic de llengua catalana de la Universitat de Barcelona, membre de l’Institut d’Estudis Catalans i un dels millors especialistes. Solà ha comptat amb l’estreta col·laboració de tres codirectors (Maria Rosa Lloret, Joan Mascaró i Manuel Pérez Saldanya) i amb un equip de més de cinquanta autors i col·laboradors, tots professors reconeguts, que ens ofereixen els seus darrers coneixements en les qüestions més complexes de matèria
lingüística.

La Gramàtica del català contemporani és una empresa amb vocació de consens, que es convertirà inevitablement en una obra de referència, que no podran ignorar tots aquells que treballen en qüestions de llengua.

Cal destacar que és fruit d’un consens quasi inaudit, ja que hi han participat professors de la Universitat d’Alacant, la de València, la Universitat Jaume I, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la de Girona, la de Lleida i la Universitat Rovira i Virgili.

Cal destacar la participació de professors de la Universitat d’Alacant:
Jordi Colomina (Alcoi, 1952) i Brauli Montoya (Novelda, 1956), i dels professors Manuel Pérez Saldanya (València, 1962), Joan Rafael Ramos (Borriol, 1965), Vicent Salvador (Paterna, 1951), Pelegrí Sancho (Canals, 1967), Abelard Saragossà (Silla, 1954), Enric Serra (Castelló de la Plana, 1958), Júlia Todolí (Palmera, 1965) i Amadeu Viana (València, 1958).
 

 
Página mantenida por la Oficina de Comunicación página principalenviar correo