Alicante, 22 de junio de 2006

INVESTIDURA COMO DOCTOR HONORIS CAUSA DE MUHAMMAD YUNUS

PROGRAMA

10 h. Roda de premsa. Sala Arcadi Garcia, deganat de la FCJE de l’UJI.

11 h. Acte d’investidura com a doctor honoris causa. Sala d’actes Alfons el Magnànim de la FCJE de l’UJI.

19 h. Conferència de Muhammad Yunus. Jardí Botànic de València.

21 h. Concert solidari a càrrec de Mónica Yunus. Palau de la Música de València.

L’UJI retransmetrà per internet i per ràdio la investidura de Muhammad Yunus com a doctor honoris causa

L’economista indi i impulsor dels microcrèdits, Muhammad Yunus serà investit doctor honoris causa de la Universitat Jaume I de Castelló i les Universitats de València i Alacant en l’acte que es celebrarà el dilluns 26 de juny de 2006, a les 11:00 hores, a la sala d’actes Alfons el Magnànim de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l’UJI*. L’acte serà retransmès en directe per internet a través de la web http://svideo.uji.es/cgi-bin/ujitv.php, a més de per VOX UJI Ràdio, al dial 107.8 de la FM i a la web http://www.radio.uji.es.

Prèviament a la investidura, Muhammad Yunus atendrà als mitjans de comunicació en una roda de premsa que tindrà lloc a les 10 hores a la sala Arcadi Garcia, al deganat de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques. Durant l’acte d’investidura com a doctor honoris causa estarà acompanyat pels seus padrins: Ana María Fuertes, Catedràtica d’Economia Aplicada de la Universitat Jaume I, Manuel Costa, vicerector de Relacions Internacionals i Cooperació de la Universitat de València i Roque Moreno, vicerector de Relacions Institucionals i Cooperació Internacional de la Universitat d’Alacant.//

Per la vesprada, el nou doctor es traslladarà a València per oferir una conferència, a les 19 hores, al Jardí Botànic. La xerrada de Yunus tancarà el cicle de conferències "Cap a un món sense pobresa" (http://www.uji.es/CA/noticies/detall&id_a=6545765 <http://www.uji.es/CA/noticies/detall&id_a=6545765>) iniciat el passat 11 de maig i que ha tingut com objectiu difondre l’obra del professor amb activitats a les diferents universitats. La jornada conclourà amb un concert solidari a càrrec de Mónica Yunus, filla de l’homenatjat, a les 21 hores al Palau de la Música de València.

Muhammad Yunus, doctor en Econòmiques, és el director i creador del Grameen Bank en Bangladesh, un revolucionari sistema de finançament per a les persones en països en vies de desenvolupament basat en els microcrèdits i el préstec de diners sense documentació, basant-se exclusivament en la confiança de les persones. Aquest sistema s’ha demostrat com una eficaç eina per a l’eradicació de la pobresa i per afavorir el desenvolupament. A finals de 2005 el Grameen Bank comptava amb 1.700 sucursals, distribuïdes entre 58.806 poblacions i el seu personal estava compost per un total de 15.116 persones.

Página mantenida por la Oficina de Comunicación página principalenviar correo