VICTÒRIA CAMPS ASSEGURA QUE TENIM “UNA DEMOCRÀCIA SENSE CIUTADANS” I QUE CAL “UN MAJOR COMPROMÍS PEL BÉ COMÚ”

La professora Victòria Camps va afirmar ahir que: “tenim una democràcia sense ciutadans, ja que aquests ho són només d’una manera molt formal”. La filòsofa va pronunciar ahir una conferència a la Seu Ciutat d’Alacant dins del cicle de /Política i ciutadania/, que organitzen els Vicerectorats d’Extensió Universitària i el de Qualitat i Harmonització.

Victòria Camps va insistir en el fet que cal aconseguir un sentit de la ciutadania “més profund i més visible, més compromès, que faça que els ciutadans no sols siguen subjectes de drets, sinó que també siguen subjectes de deures”, i amb la vista posada no tan sols a aconseguir beneficis individuals, sinó sobretot cal “un major compromís per a contribuir a l’interès comú”.

Per a la filòsofa, cal una reforma política en profunditat “que potencie la formació en ètica de la ciutadania, i especialment dels joves”. També va advocar perquè s’incentiven els debat públics sobre els temes que ens afecten, ja que la força coactiva de les lleis no és suficient per a canviar els hàbits i els comportaments, com ho demostra el fet que a pesar de l’aprovació de la Llei Integral contra la Violència de Gènere continuen els maltractaments i els assassinats de dones.

La pròxima conferència del cicle Política i ciutadania tindrà lloc el pròxim dimecres 21 de març, a les 20 h, a la Seu Ciutat d’Alacant. Intervindrà Joan Ridao, portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament de Catalunya.

La conferència de Dominique Schnapper prevista en principi per a avui s’ajorna fins al pròxim dia 2 d’abril.

Página mantenida por la Oficina de Comunicación página principalenviar correo