Teatre al 8 de Març

Alicante, 4 de marzo de 2008

LA DONA, PROTAGONISTA DEL TEATRE ENTORN AL 8 DE MARÇ

També dins les activitats del 8 de Març, els que vulguen aproximar-se al món de la dona, a partir de les representacions teatrals tindran dues oportunitats: el 5 de març, a les 20.00 h, la companyia La Carátula presentarà al paranimf l'obra de Yannis Ritsos Las mujeres y el mar, dirigida per Antonio González Beltrán, de La carátula, un espectacle coral ple de força poètica i de preocupació social, que reflexiona sobre el món de la dona a partir d'un entorn mariner.

Segons opina el director, “en el text de Ritsos, aquestes dones parlen de la solitud, de la llunyania, de l’entrega, del seu poder, de la seua força. Són dones plenes i la seua visió del món és global, naturalment des de la particularitat i la quotidianitat del seu petit món, que és el de totes les dones. Per això, no és només un retrat de dones de pescadors, és sobretot un retrat de la dona, en el seu sentit més ampli. D’altra banda, es tracta d'un personatge coral, amb els matisos variats que cadascuna de les cinc actrius imprimeix. Els personatges de la xiqueta i de la Grisa són els únics individualitzats per l'autor”.

El 12 de març, a les 12.00 h, més teatre, aquesta vegada de la mà de Produccions de Ferro, que presentarà al Col•legi Major de la UA l'obra Cos de dona, d’Agnès Llobet, a partir d'una novel•la de Miquel Mestre, basada en un fet real esdevingut a Mallorca, que va obtenir el Premi Alcover 2008 i narra la història d'una vida enclaustrada per les convencions socials.

Recollida d’invitacions a la sala Aifos.

ágina mantenida por la Oficina de Comunicación página principalenviar correo