Gerard Quintana

Alicante, 13 de marzo de 2008

GERARD QUINTANA, ENTRE LA CANCIÓN DE AUTOR Y EL CONCEPTO WORLD MUSIC EN EL PARANINFO DE LA UA

El pròxim 14 de març, a les 20.00 h, el paranimf de la UA serà l'escenari de Gerard Quintana, que presentarà el seu nou treball “Treu Banya” (2007), un àlbum que, com el cantant mateix diu, “camina entre la cançó d'autor i el concepte de world music”. Qui fou líder de Sopa de Cabra, un dels grups més importants de música en català, ha consolidat la seua carrera en solitari, amb la publicació de tres discos. Un camí en què està forjant la seua faceta de cantautor, que s’apropa a la poesia contemporània catalana, a la música d’arrel i, en definitiva, a un univers quintanià, on la música i la veu s’hi donen la mà sense complexos estilístics de cap tipus.
 
En aquesta actuació, Quintana, únicament acompanyat del guitarrista Francesc Bertran, presentarà “Treu Banya” i, a més, repassarà algun dels temes més importants de la seua carrera. Aquest nou treball suposa un canvi en l’actitud musical, amb la incorporació d’una nova base rítmica formada per un baix-contrabaix i dues percussions en una direcció més pròxima a les arrels globals que als patrons d’estil anglosaxó. De la mateixa manera, el contrast entre els instruments elèctrics i electrònics (teclats, guitarres), amb els instruments de caràcter tradicional (llaüts, flautes, mandoles, etc.), impulsen el salt creatiu en un recorregut que s’enriqueix amb la diversitat de paisatges, a diferència de l’homogeneïtat de treballs anteriors.
 
Segons Quintana, “Amb la il•lusió i l’energia que demana un projecte d’aquestes característiques i amb una actitud compromesa amb la realitat social i emocional del nostre temps, aquest nou treball vol ser un retrat punyent d’aquest principi de segle i de mil•lenni que ens ha tocat viure i ens demana un canvi d’actitud per la velocitat amb què es produeixen els canvis i també per les possibilitats que ens ofereix aquesta nova societat de la informació”. El concert ha sigut organitzat per Acció Cultural del País Valencià i el Vicerectorat d’Extensió Universitària.

Invitacions a la sala Aifos i al Consell de la Joventut d’Alacant.


Página mantenida por la Oficina de Comunicación página principalenviar correo