Alacant, 27 de gener de 2009

LA UNIVERSITAT D'ALACANT ANALITZA EL PRESENT I EL FUTUR DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Durant avui dimarts i demà dimecres 27 i 28 de gener, juristes, politòlegs, lingüistes, sociòlegs i universitaris es reuneixen a les jornades “La Comunitat valenciana en el segle XXI: reptes i solucions”. L’Àrea de Ciència Política i de l’Administració del Departament d’Estudis Jurídics de l’Estat ha organitzat aquestes jornades, en col·laboració amb el Secretariat de Promoció del Valencià, que conten amb les aportacions de destacats especialistes en camps tan diversos com la sociologia, literatura o l’anàlisi política, vinculats a diversos centres universitaris.

Les jornades van començar a les 09.00 h de avui dimarts amb la intervenció d’Ignacio Jiménez, rector de la Universitat d’Alacant; José Manuel Canales; director del Departament d’Estudis Jurídics de l’Estat, i Josep Forcadell, director del Secretariat de Promoció del Valencià.

Després de la presentació, Juan Antonio Roche i Joan Borja, professors de la Universitat d’Alacant, parlen de “Realitat i ficció en la cultura valenciana” i d’”El descrèdit de la cultura: reptes i solucions”, respectivament. La vesprada serà per a Manuel Menéndez (Universitat CEU Cardenal Herrera, València), qui farà la conferència "Cultura política, opinió pública i mitjans de comunicació a la Comunitat Valenciana" i Rafael Agulló (Universitat d'Alacant), amb el tema "Valencià i procediment administratiu".

El dimecres 28, Miquel Caminal Badia, de la Universitat de Barcelona, abordarà dues qüestions complexes: el federalisme i l’emancipació nacional. El matí continuarà amb el professor de la Universitat de València i director general d’Immigració de la Generalitat Valenciana Josep Maria Felip, qui parlarà de la recent reforma de l'Estatut d’Autonomia, i Javier Roiz (Universitat Complutense de Madrid) amb la conferència "Literatura i política". De vesprada, l’última sessió de les jornades serà el torn de Víctor Alonso Rocafort (UA), amb "Ciutadanies democràtiques des del Mediterrani" i José Sanmartín (UA), impulsor de les Jornades, qui analitzarà les "Dretes i esquerres a la Comunitat Valenciana".

Després de les diverses intervencions, s’obrirà sempre un debat entre ponents i participants. Aquestes jornades tindran lloc a la sala d’actes de l’Escola d’Òptica (darrere de la Biblioteca General del campus de Sant Vicent).

Página mantenida por la Oficina de Comunicación página principalenviar correo