Alacant, 9 de Febrer de 2009
 
Josep Ramoneda inaugura el cicle a la Seu d’Alacant

LA LAÏCITAT I LA RELIGIÓ, A DEBAT

La Seu d’Alacant inaugura el pròxim dimecres, dia 11 de febrer, el cicle de conferències Laïcitat i religió a Europa (Pensar el segle XXI) amb el qual la Universitat d’Alacant vol obrir un espai de reflexió sobre un dels debats més candents i actuals de les nostres societats.

En el cicle, que continuarà fins el 12 de març, participaran pensadors, teòlegs, historiadors, que abordaran les relacions entre la religió i la laïcitat des de diversos angles i punts de vista. Les conferències s’iniciaran amb el periodista i analista polític Josep Ramoneda, que parlarà de La democràcia republicana i els seus enemics.  Els altres convidats seran el pare abat de Montserrat, Josep M. Soler, que abordarà el paper de l’església a la societat democràtica; el sociòleg Salvador Giner amb una ponència sobre El destí de la civilització secular; la historiadora Luisa Accati, que parlarà de la relació entre l’Església i la dona; el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig i Tàrrech que teoritzarà sobre L’aportació del cristianisme a la consciència social europea; l’historiador i politòleg Élie Barnavi, que farà la conferència La laïcité comme valeur; i el professor i especialista en Filosofia del Dret —i doctor Honoris Causa per la Universitat d’Alacant— Elías Díaz, que reflexionarà sobre l’oposició entre fonamentalisme i democràcia.

El cicle, organitzat i coordinat per Faust Ripoll i Ferran Isabel, de la Universitat d’Alacant, compta amb el patrocini de l’Institut d’Estudis Catalans i la col•laboració de la revista de pensament L’Espill que edita la Universitat de València. Les sessions tindran lloc a la Sala Altamira de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant a partir de les 20 h. L’entrada és lliure.Página mantenida por la Oficina de Comunicación página principalenviar correo