Alicante, 18 de Febrero de 2009

Cicle Laïcitat i religió a Europa (Pensar el segle XXI)

EL CRISTIANISME I LA CONSCIÈNCIA SOCIAL EUROPEA

La Seu d’Alacant acull el dijous 19 de febrer la segona conferència del cicle Laïcitat i religió a Europa: L’aportació del cristianisme a la consciència social europea. El ponent és Armand Puig i Tàrrech, prevere de l’arxidiòcesi de Tarragona i degà-president de la Facultat de Teologia de Catalunya. Armad Puig és autor de nombrosos llibres, com ara Jesús. Un perfil biogràfic (2004), Un Jesús desconocido. Claves de comprensión del evangelio gnóstico de Tomás (2008) i Els Evangelis apòcrifs (I) (2008).

En el cicle, que continuarà fins al 12 de març, participen pensadors, teòlegs, historiadors, que abordaran les relacions entre la religió i la laïcitat des de diversos angles i punts de vista. El va inaugurar el periodista i analista polític Josep Ramoneda, que va parlar de La democràcia republicana i els seus enemics. Els altres convidats seran la historiadora Luisa Accati, que parlarà de la relació entre l’Església i la dona (25 de febrer); el pare abat de Montserrat, Josep M. Soler, que abordarà el paper de l’església en la societat democràtica (3 de març); el professor i especialista en Filosofia del Dret —i doctor Honoris Causa per la Universitat d’Alacant— Elías Díaz, que reflexionarà sobre l’oposició entre fonamentalisme i democràcia (5 de març); l’historiador i politòleg Élie Barnavi, que farà la conferència La laïcité comme valeur (10 de març), i el sociòleg Salvador Giner que, amb una conferència sobre El destí de la civilització secular (12 de març), tancarà el programa.

El cicle, organitzat i coordinat per Ferran Isabel i Faust Ripoll, de la Universitat d’Alacant, compta amb el patrocini de l’Institut d’Estudis Catalans i la col·laboració de la revista de pensament L’Espill que edita la Universitat de València.

Les sessions tenen lloc a la Sala Altamira de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant a partir de les 20 h. L’entrada és lliure.


Página mantenida por la Oficina de Comunicación página principalenviar correo