Alicante, 25 de Febrero de 2009

Cicle Laïcitat i religió a Europa (Pensar el segle XXI)

LES DONES I L’ESGLÉSIA

La Seu d’Alacant acull avui, dimecres 25 de febrer, la segona conferència del cicle Laïcitat i religió a Europa: Omnipotencia de la Madre simbólica: la Iglesia y las mujeres inexistentes. La conferenciant és Luisa Accati, professora de la Universitat de Trieste, i especialista en l’estudi dels comportament mare-fill i dels models normatius i culturals que afecten els comportaments de les famílies.

En el cicle, que continuarà fins al 12 de març, participen pensadors, teòlegs, historiadors, que abordaran les relacions entre la religió i la laïcitat des de diversos angles i punts de vista. El va inaugurar el periodista i analista polític Josep Ramoneda, que va parlar de La democràcia republicana i els seus enemics. La segona conferència, L’aportació del cristianisme a la consciència social europea va anar a càrrec del teòleg Armand Puig i Tàrrech. Els altres convidats seran el pare abat de Montserrat, Josep M. Soler, que abordarà el paper de l’església en la societat democràtica (3 de març); el professor i especialista en Filosofia del Dret —i doctor Honoris Causa per la Universitat d’Alacant— Elías Díaz, que reflexionarà sobre l’oposició entre fonamentalisme i democràcia (5 de març); l’historiador i politòleg Élie Barnavi, que farà la conferència La laïcité comme valeur (10 de març), i el sociòleg Salvador Giner que, amb una conferència sobre El destí de la civilització secular (12 de març), tancarà el programa.

El cicle, organitzat i coordinat per Ferran Isabel i Faust Ripoll, de la Universitat d’Alacant, compta amb el patrocini de l’Institut d’Estudis Catalans i la col•laboració de la revista de pensament L’Espill que edita la Universitat de València.

Les sessions tenen lloc a la Sala Altamira de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant a partir de les 20 h. L’entrada és lliure.
Página mantenida por la Oficina de Comunicación página principalenviar correo