Alicante, 27 de abril de 2009

LA FIGURA HUMANA, MÍTICA I LLEGENDÀRIA DEL JAUME I

L’obra es representarà al Col•legi Major de la UA el 30 de abril

Al voltant de 700 alumnes de centres de secundària de la província assistiran a la representació de Fets de Rei, a càrrec de la companyia Sa Butaca Teatre Alcúdia, que se celebrarà a la sala d’actes del Col•legi Major de la UA el pròxim 30 d'abril, a les 10.00 i 12.00 hores. Escrita per l'alcoià Carles Cortés i dirigida per Jaume Gayà, Fets de Rei és una obra que vol donar a conèixer la figura humana, mítica i llegendària del Rei Jaume I.

Segons comenta Gayà, per al qual la posada en escena del muntatge ha significat un repte, “l'obra està documentada sobre els textos històrics i, a més, estan incloses les llegendes entorn de Jaume I. La història comença i acaba amb la mort del rei i, des del dia del seu naixement, se succeeixen els moments més rellevants de la seua vida personal i social: a través de les seues dones, batalles, conquistes, relacions amb l'Església, etc.”.

A través de la narració en tercera persona i l'escenificació, es configura una obra amb “canvis de ritme i efectes sorpresa, on l'expressió corporal, la música i la il•luminació és molt important”. L'escenografia, en la qual hi ha absència de color, és “minimalista, elegant i detallista”, explica Gayà, qui ha volgut dotar l'atmosfera d'un cert toc modern per a acostar el públic la figura de Jaume I. “La gent que ha vist l'obra assegura que s'ha fet una idea bastant completa del personatge, i ha après com van tindre lloc certes fites rellevants”. L'obra ha estat produïda per Auditori d’Alcúdia, Sa Butaca Teatre i Ajuntament d’Alcúdia. Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala.

Página mantenida por la Oficina de Comunicación página principalenviar correo